A Hottói Sport és Kulturális Egyesület Hottón, míg Zalaszentmihályfán a helyi közösség szervezésében2011. május 28-án, szombaton májusfa kitáncolással egybekötött családi délutánt - gyermeknapot tartottak.

Hottón a faluháznál délután ugrálóvár illetve a Zalaegerszegi Polgárőr Egyesület jóvoltából közlekedésbiztonsági park várta a gyermekeket, ezt követően ajándékokkal teli lufi kereső verseny folyt, és hogy a kicsik jól érezhessék magukat üdítő és hotdog, valamint palacsinta várta őket.
A délután apa-fiú focimeccsen mérték össze tudásukat a résztvevők.
Az est folyamán harmónikaszó várta az érdeklődőket, és természetesen kitáncolásra került a májusfa is.

Zalaszentmihályfán már a reggeli órákban komoly volt a nyüzsgés. A szervezésben nagy szerepet vállalt Kovács László, de természetesen az összes helyi lakos részt vett az események szervezésében, rendezésében.
Már a kora reggel három különböző bográcsban főttek a jobbnál jobb étkek, készült a lángosnak való, és mivel a rossz idő kissé bezavart, ezért Málics Mártonnak köszönhetően a falu életre keltette az asztalosműhelyt, mely új szerepkörében mutatkozhatott be.
Volt itt lovaglás, trambulin, melyen a gyerekek kiprobálhatták tudásukat, focimeccs, de nem maradhatott el a Kishottói Népdalkör fellépése sem, mely óriási sikert aratott.
Körtánccal került ki helyéről a májusfa, melyet a falu legerősebb fiataljai és segítői nemes egyszerűséggel emeltek ki a helyéről, s bár voltak akik megpróbálkoztak a fa fűrészeléssel is ezen fáradozásuk, Baki Gergő úrnak köszönhetően nem járt sikerrel.
Nemes egyszerűséggel élt a falu, együtt, egymásért.
Gratulálunk!

Továbbiak a képeken: