Az új kenyér a levegőből érkezett!!

Hottói falu - és sportnap 2011


           

"Kitett magáért Hottó", írja az újságíró Farsang Lajos az elmúlt héten megjelent Közép Zala kiadványban.
 Az egész napot felölelő, majd az éjszakába nyúló falunapi, sportnapi rendezvénnyel, ünnepséggel köszöntöttük Szent István, államalapító királyunk ünnepét és egyúttal a falu napját is, amelyre a környékbeli települések képviselőit is vártuk. A vendégeket Vincze Ferenc polgármester üdvözölte és köszönetet mondott mindenkinek, aki kivette a részét a jelentős szervezőmunkából. Külön köszöntötte Vigh László országgyűlési képviselőt, aki megtartotta falunapi megnyitó beszédét, s örömét fejezte ki az iránt, hogy olyan agilis, tevékeny polgármestert választott a közösség, aki mindent megtesz érte, hogy a hottói emberek jól érezzék magukat. Az ünnepség alkalmat adott arra is, hogy elismerő oklevéllel köszöntsünk két, a közösségért sokat tévő helybélit, akik áldozatos munkájukkal sokat tettek Hottóért, Horváth Istvánné Bözsi nénit és Mühl Ferencné Marikát. A megnyitó ünnepélyes perceit követően egyenesen az égből érkezett az új kenyér: Kondákor Krisztián hozta ejtőernyővel az új kenyeret, amelyet rövidesen Attila atya áldott meg a rendezvénysátorban.

Az egésznapos színes kavalkád már reggel megkezdődött az önkormányzatok közötti horgászversennyel és a főzőmesterek közti vetélkedéssel, kispályás focikupával. A megmérettetések eredménye: a horgászversenyben a legnagyobb halat Major Jenő fogta Zalaszentmihályfa képviseletében, az összsúly kategóriát Hottó nyerte.  A legfinomabb vadpörkölt Boncodfölde, babgulyás a Kocsis Gábor - Nyirádi Péter team, halászlé pedig Józsa Tibor bográcsában rotyogott. A kispályás labdarúgó kupában Hottó ificsapata bizonyult legjobbnak.

A napot családok, településrészek, baráti társaságok közti sorverseny, terepjárók küzdelme, lovaglás, vízi foci és ugráló vár, kézműves bemutató, vadászati trófeakiállítás és kulturális programok sora tette izgalmassá. Fogyott eközben az étel, ital, kürtőskalács. Kísérőprogramként többek közt az egészségfelmérő sátorban vérnyomás- és vércukormérésre vártuk azokat, akik kíváncsiak voltak az egészségi állapotukra.

A faluháznál felállított rendezvénysátorban műsorok, bemutatók sora várta a közönséget. Tapsolhatott a jónép a Csukás ovisok Pom-Pom meséjének, a Kishottói Népdalkör vidám népdalcsokrának, a Kutyakölykök vidám táncműsorának, a Hevesi Sándor Színház színművészeinek operett és musical előadásának, Málics Viki és Nagy Alexander társastáncának és Sándor György Kossuth díjas humoralistának - hogy csak az érdekesebbeket emeljük ki a sorból. Este pedig - ahogy az a falunapon dukál, FORTE bál várta a népes vendégsereget.