IV. Hottói Bábparádé avagy Bábok bűvöletében Hottón

Öt bábtársulat, több, mint 50 bábművész, 200-nál több érdeklődő és sok-sok élménnyel teli délután. Röviden így foglalható össze a IV. Hottói Bábparádé fergeteges hangulata. Július 12-én délután 2 órától valóságos cirkuszi miliő és mesevilág lepte el a helyi faluházat és annak teljes környékét.

A bábparádéra  Szombathelyről, Kecskemétről, Pécsről, Salföldről, bel és külföldről, és természetesen Hottóról érkeztek társulatok.

A bábos fesztivál története körülbelül 10 évre nyúlik vissza. Körülbelül egy évtizeddel ezelőtt ugyanis a településre költözött Boráros Szilárd bábtervező és felesége Milada, valamint a Varga Péter és párja Zsófi, ők ketten a Ziránó Bábszínház alapítói. Akkor saját házaikban, azok udvarán rendszeresen szakmai work shopokat szerveztek nyaranta a bábos barátok és ismerősök részére, melyre az ország minden részéből érkeztek bábmesterek. 2010-ben maga a polgármester kezdeményezte, hogy mintegy, a szakmai programot követő nyilvános bemutatóként vigyék ki a faluba a rendezvényt. Azóta ezt minden esztendőben megteszik Az idén első alkalommal egy sikeres pályázaton nyert összegből Európai Únió és Magyarország kormányának köszönhetően finanszírozták a programot, a kiegészítő programok finanszírozására pedig mecénásainknak köszönhetően jutott pénzügyi fedezet.

A délután folyamán folyamatosan várták programok az érdeklődőket.

11 órakor indult a szakmai hét folyamán elkészült óriás bábok menete a település utcáin.

Ezt  követően a 14 órától folyamatosan tartotta előadását a Tintaló cirkusz.

Boka Gábor Salföldi porondmesternek köszönhetően a résztvevők aktívan csatlakozhattak a megalkotott bábokhoz kapcsolódó produkciókhoz, ezenkívül az idei év meglepetéseként ismét meglátogatta rendezvényünket a Hiponettes társulat kézzel egyedileg faragott és hajtott csodálatos körhintájával.

Természetesen nem maradt el a Magamura alkotóműhely bábkészítő műhelye sem, ahol sok szép bábot készíthettek az érdeklődők.

A rendezvényen a vendégeket palacsintával, lángossal, és egy tál babgulyással várták a szervezők, akik pedig készítették, nos Ők a helybeli asszonyok.

Az est zárásaként a Dobronka církusz világszám című produkciót tekinthették meg az érdeklődők, mely fergeteges sikert aratott.

A programról készült képek az alábbi linken érhetők el:

https://picasaweb.google.com/104412650458813363237/HottoiBabparade2014

Amennyiben az Ön számára sértő képet észlel, úgy azt jelezze felénk és eltávolítjuk.